miercuri, 12 mai 2010

International Romani Art Festival la a IV–a editie

22-25 Iulie 2010
Cinematograful de Vară
Timişoara

Cea de-a 4-a ediție a festivalului IRAF se va desfășura în intre 22 si 25 Iulie 2010 la Cinematograful de Vară din Timişoara.

Locatii IRAF 2010
- Cinematograful de Vara – concerte
- Porto Arte – concert, proiectii de film, circ contemporan, party
- Parcul Justitiei – activitati pentru copii
- Scart loc lejer – proiectii de film, teatru
- Penitenciarul Timisoara – activitati pentru persoanele private de libertate – acces limitat

Vino sa vezi pentru prima oara in Romania una din senzatiile electro/world de pe scena muzicala a ultimilor 3 ani, Balkan Beat Box, despre care Chicago Sun Times afirma ca “reprezinta un amestec magnific intre muzica si istoria tuturor colturilor din lume.”

Cu un sound fondat puternic in rock si reggae, si asezonat cu influente mediteraniene, Balkan Beat Box reprezinta una din senzatiile electro/world de pe scena muzicala a ultimilor 3 ani.

Desi presa ii asociaza cel mai adesea cu asa-numitul curent Gypsy Rock, muzicienii reprezinta mult mai mult decat atat: un mix de ghitara greaca cu solisti de origine araba si bulgara, cornuri balcanice si elemente de raggae si hip-hop.

Balkan Beat Box e o trupa de live care a reusit sa ridice multimile in picioare si sa determine publicul sa se dezlantuie la festivalurile din Europa sau America de Nord unde a participat.

Membri fondatori ai formatiei au activat mai bine de 10 ani alaturi de trupe de elita din underground-ul new-yorkez (Gogol Bordello, Firewater, Big Lazy, Shotnez) inainte de a decide sa-si uneasca fortele, ideile si experienta pentru a crea puternicul proiect BBB.

O sa il ai pe scena pe Paco Pena, recunoscut ca unul dintre mentorii muzicii flamenco si ca fondator al primului curs universitar de chitara flamenco din lume si pe compania sa de dansatori, intr-un spectacol perindat pe cele mai mari scene ale lumii. Continuam cu ska. Antwerp Gypsi Ska Orkestra aceasta trupa care are tot ce ii trebuie: un solist carismatic, o energie incredibila pe scena, o varietate de ritmuri si stiluri ce forteaza limitele obisnuite ale muzicii ska.

Revenim la traditie cu cel mai popular grup gypsy din Slovenia, Langa, cu Nadara, o trupa cu parfum de orient si occident, continuam cu Kanizsa Csillagai care se trag din neamul romilor beás din Ungaria si ne oprim la Ludy Dobri impreuna cu care descoperim soundul authentic al Ucrainei.

Schimbam ritmul cu Swing Manouche Project, mostenirea lui Django Reinhardt, muzica cu care multi dintre voi v –ati intalnit pentru prima oara in IRAF, si ne lovim de lumea Mitsoura, o lume a traditiei combinata cu radacinile orientale, intr un show avangardist, construit pe vocea inconfundabila a Monicai Mitsou.

Nu in ultimul rand pe scena IRAF alaturi de cei de la Wordly Savages din Canada,vom experiementa un nou concept, cel de inteligenta transalantica, pe ritmuri de gipsy punk.

Noptile sunt intretinute de Dj K-lu si Dj Gypsy Viking.

Pret/ bilet:
Ziua I – 10 LEI;
Ziua II, III si IV – 22 LEI/ zi
ABONAMENT FESTIVAL– 58 LEI

Abonamentele pentru festival se pot actizitiona prin www.bilete.ro pana in data de 19.07.2010 la pretul de 58 LEI sau in ziua festivalului la locatia evenimentului la pretul de 70 LEI

Sursa: FeedBox

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu